Zaboravite na muke s popucalim jajima za Vaskrs, evo kako ih skuvate i da ostanu cela (SAVETI)

Iskusne domaćice savetuju da pre kuvanja jaja izvadite iz frižidera i ostavite ih da odstoje na sobnoj temepraturi dva do tri sata. Važno je da ih stavite u mlaku vodu, pa tek onda na šporet.

Važna stvar je i čvrstina ljuske. Bela jaja imaju tanju ljusku od tamnijih. Zato, ako nameravete da ih farbate u lukovinu birajte tamnija.

Nežno ih položite u veću šerpu. Poželjno je da ne stavljate jedno jaje preko drugog, jer se tako neće sudarati kada voda počne da vri. Neka među njima bude dovoljno razmaka.

Preko jaja koja ste stavili u posudu trebalo bi da prelijete hladnu vodu. Pazite da stavite barem 2 centimetra vode iznad jaja. Vodu sipajte polako.

Foto: Shutterstock

Zatim u vodu dodajte pola kašičice sirćeta i vodu posolite. Sirće je posebno važno u sprečavanju nastajanja pukotina na ljusci jajeta.

Upalite vatru srednje jačine i čekajte da voda počne da vri, a onda još malo smanjite vatru i kuvajte tako na tihoj vatri sve dok jaje nije gotovo.

Nažalost, garancije da baš ni jedno jaje nikada neće pući ne postoji. Međutim, ako se budete držali ovih metoda, šanse za uspeh drastično rastu.

Source SK Magazin

Comments are closed.