Veoma brzo i jednostavno: Napravite domaće karamele mnogo bolje od kupovnih

Najbolje je kad je domaće.

Potrebno vam je: 

  • četvrtina šolje smeđeg šećera
  • dve trećine šolje belog šećera
  • šolja putera
  • šolja kukuruznog sirupa (može i med kao zamena)
  • četvrtina šolje slatke pavlake
  • tri četvrtine šolje punomasnog mleka
  • dve kašičice ekstrakta od vanile

Priprema

1. Braon i beli šećer stavite u šerpu i u to dodajte maslac, kukuruzni sirup, slatku pavlaku, mleko i vanilu.

2. Kuvati na ringli, povremeno mešajući. Da li je dovoljno kuvano isprobaćete tako što ćete staviti malu količinu sirupa u hladnu vodu. Ako se formira kruta lopta, znači da je gotovo.

3. Razlijte masu u pleh, ostavite da se skroz ohladi i oštrim nožem isecite na odgovarajuću veličinu.

Source Yumama

Comments are closed.