Uštedite novac: Napravite sami prašak za veš (VIDEO)

0

Pored toga što će u velikoj meri rasteretiti kućni budžet, ukoliko rešite da sami napravite prašak za veš smanjićete mogućnost pojave alergija.

Kako biste sami napravili prašak za veš potrebno vam je nekoliko sastojaka, a mere možete udvostručiti ili utrostručiti kako biste ih prilagodili količini veša.

Biće vam porebno:

  • jedan sapun – najbolje od prirodnih materijala.
  • 700 grama sode bikarbone, koju ćete zagrejati na šporetu, kako bi deo ugljen dioksida iz nje ispario ( ne duže od pola sata, u intervalima od po pet minuta).
  • 700 grama boraksa ( natrijum tetraborat)
  • rende
  • i posuda u kojoj ćete držati smesu

Kako biste napravili prašak za veš potrebno je da sapun izrendate u posudu u koju ćete potom dodati ostale suve sastojke. U celu smesu možete dodati i nekoliko kapljica limuna ili limunovu koru, ukoliko želite da vam veš miriše lepše.

Napomena: kada pripremate sodu bikarbonu za ovaj recept potrudite se da vam prozori u kući budu otvoreni, kako vas od hemijskih isparenja ne bi zabolela glava i kako biste smanjili rizik od trovanja.

Još jedan od trikova koji vam može pomoći u izbeljivanju odeće, a nisu invazivni, niti mogu izazvati alergije jeste jabukovo sirće, koje pre pranja možete dodati umesto omekšivača.

Source SK Magazin

Leave A Reply

Your email address will not be published.