Tradicionalni srpski koh idealna poslastica za sva vaša čula (RECEPT)

0

Vratiće vas u detinjstvo posle prvog zalogaja.

Potrebno vam je:

  • šest jaja
  • šest kašika šećera
  • jedan vanilin šećer
  • 10 kašika griza
  • rendana kora pola limuna

Za preliv:

  • pola litre mleka
  • pet kašika šećera

Priprema:

  1. Odvojte belanca od žumanaca, pa ih umutite u čvrst sneg.
  2. Dodajte šećer pa mutite dok se ne otopi.
  3. Dodajte žumanca i rendanu koru pola limuna, sve mutite oko 2 minuta i dodajte na kraju griz i mutite dok se smesa ne sjedini.
  4. Pecite u podmazanom plehu na 180 stepeni oko pola sata.
  5. Za to vreme, prokuvajte mleko i šećer.
  6. Gotov i mlak koh prelijte mlakim mlekom.
  7. Služite hladno.

Prijatno!

 

Source SK Magazin

Leave A Reply

Your email address will not be published.