Tradicionalna domaća pita sa kiselim kupusom

Iskoristite sezonu zimnice.

Potrebno vam je:

  • 800 g kora za gibanicu
  • kilogram kiselog kupusa
  • dve šolje ulja
  • šolja kisele vode
  • biber, so

Priprema:

Ocedite kupus i isecite na rezance i dinstajte na ulju, povremeno dodajući malo vode, da ne zagori, sve dok ne omekša, a onda dodajte mleveni biber.

Podmažite pleh, rernu uključite na 220 stepeni. Prvu koru stavite na dno pleha za pečenje pite i poprskajte uljem, ona nema nadev. Zatim redom stavljajte kore, prskajte uljem, na svaku ravnomerno rasporedite prženi kiseli kupus, a završite korom za gibanicu. Viljuškom izbušite koru, pomešajte kiselu vodu s uljem i prelijte.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Pečenu gibanicu poprskajte vodom, pokrijte salvetom i ostavite da ce prohladi pa secite na veće parčiće.

Source Stvar ukusa

Comments are closed.