Taljatele s piletinom i mladim spanaćem – kad ste mnogo gladni, a nemate vremena

Eksplozija ukusa.

Sastojci:

  • pakovanje taljatela
  • kašika maslinovog ulja
  • 250 g bataka i karabataka bez kostiju
  • so, biber,
  • 100 grama suvog mesa
  • dva čena belog luka
  • nekoliko svežih čeri paradajza
  • 250 g mladog spanaća
  • 2 dcl pavlake za kuvanje
  • šaka parmezana
  • sveži bosiljak.

Priprema:  

Testeninu skuvajte al dente. Na malo maslinovog ulja prepržite piletinu izrezanu na komadiće. Posolite je i pobiberite. Dodajte suvo meso izrezano na trakice i pržite dok na postane hrskavo.

Dodajte beli luk i pavlaku za kuvanje. Mladi spanać iskidajte i dodajte mesu, a kad se sve to zgusne, dodajte testeninu i sve promešajte. Poslužite sa svežim bosiljkom, čeri pradajzom i parmezanom.

Source SK Magazin kuharica.avaz.ba/

Comments are closed.