Šta se krije iza glamuroznog života Merlin Monro: Šest stvari koje niste znali o legendarnoj glumici

0

Kao što ni njena smrt nikad nije do kraja razjašnjena, tako je i njen život ostao velika zagonetka.

 

View this post on Instagram

Marilyn Monroe on Santa Monica beach, 1962. ❣

A post shared by Marilyn Monroe (@marilyn.daily) on

Američka filmska glumica Norma Džin Mortenson, poznatija kao Merlin Monro, preminula je 1962. godine. Njeno telo pronađeno je u stanu u Los Anđelesu, a kao zvanični uzrok smrti navedena je prevelika doza lekova koju je glumica navodno popila. Uprkos glamuroznom životu na filmskom platnu, realnost koja ju je okruživala bila sasvim drugačija. Fatalna lepotica krila je tugu koja ju je pratila od rođenja.

 

Majku su joj još kad je bila dete smestili u duševnu bolnicu, zbog čega je Monro živela u čak 11 hraniteljskih porodica, a skoro godinu dana provela je u sirotištu u Los Anđelesu.

View this post on Instagram

#MarilynMonroe photographed by #FreidaHull, 1961.

A post shared by Marilyn Monroe (@marilyn.daily) on

“Bila sam greška. Majka nije htela da me rodi. Mislim da me nikad nije želela”, izjavila je jednom prilikom glumica.

Bila je oličenje glamura i seksepila, i skoro da nije bilo osobe koja nije želela da joj se približi i bude poput nje.

Međutim, ovi detalji iz njenog života malo su poznati široj javnosti.

1. Haljina koju je nosila dok je na sebi svojstven način čestitala 45. rođendan američkom predsedniku Džonu Kenediju pevajući pesmu “Happy Birthday, Mr. President”, koštala je čak 1.267.500 dolara. Nijedna haljina do tada nije kupljena za toliko novca.

2. Iako je bila modna ikona, najlepše se osećala kada na sebi nije imala nijedan komad odeće. Obožavala je da bude naga, i konstantno se pred šminkerkama šetkala bez odeće na sebi. Za prvu naslovnicu magazina “Plejboj” pozirala je 1953. godine, a za fotografisanje je dobila samo 50 dolara.

3. Veoma je volela da kuva, a ljudi koji su je poznavali govorili su da je bila dobra u tome.

4. Iako je ušla u istoriju zbog rečene “Dijamanti su ženini najbolji prijatelji”, sama nije imala mnogo skupocenog nakita. Jedini dijamant, bio je onaj na prstenu koji joj je poklonio Džo Dimađio.

5. U braku sa legendarnim bejzbol igračem Jenkija iz Njujorka Džoom Dimađijom bila je samo osam meseci. Kap koja je prelila čašu, i navodno stavila tačku na njihov brak, bila je antologijska scena iz filma “Sedam godina vernosti” u kojoj glumica u beloj haljini stoji iznad otvora u podzemnoj železnici.

Naime, dok je Bili Vajlder insistirao da se scena ponovi nekoliko puta, što je okupljena publika s oduševljenjem pozdravljala, Džo je ludeo, posmatrajući sa strane sve. Inače ova haljina prodata je na aukciji za 5,6 miliona dolara.

 

Dimađio je nameravao da glumica i on obnove bračne zavete nekoliko dana pre nego što je pronađena mrtva. Dvadeset godina nakon njene smrti, slao je tri puta nedeljno cveće na glumičin grob.

View this post on Instagram

Angel #MarilynMonroe ❤️

A post shared by Marilyn Monroe (@marilyn.daily) on

6. Merlin Monro je očajnički želela da postane majka, ali se u ovoj ulozi nažalost nikada nije ostvarila. Morala je da krije trudnoću dok je bila u braku s Arturom Milerom, jer on navodno nije bio otac deteta. Merlin se tada viđala sa francuskim glumcem Ivom Montanom. Ubrzo nakon toga imala je spontani pobačaj. Pre ove, izgubila je tri bebe.

View this post on Instagram

Marilyn Monroe photographed by Ed Clark, 1950.

A post shared by Marilyn Monroe (@marilyn.daily) on

 

Source SK Magazin

Leave A Reply

Your email address will not be published.