Sada je i zvanično: Ovo je najlepše ostrvo na svetu

0

Planeta obiluje prelepim i očaravajućim destinacijama, ali trenutno samo jedna zaslužuje titulu najlepšeg ostrva na svetu.

Magazin “Travel&Leisure” je sproveo istraživanje na osnovu kog je napravio listu najboljih ostrva na svetu, a u glasanju je učestvovalo na hiljade entuzijasta, na osnovu utisaka o aktivnostima, prirodnim atrakcijama, plažama, hrani i ljubaznosti lokalnog stanovništva.

Pobedivši tradicionalne favorite poput ostrva Maui na Havajima, Boru Boru i Tahiti, gusto naseljeno ostrvo Java u Indoneziji proglašeno je najlepšim na svetu.

Opisano kao “srce nacije”, Java je ekonomski i geografski centar Indonezije i mesto u kojem živi 141 milion ljudi.
Smešteno između Sumatre i popularnog Balija, ostrvo Java se prvi put ove godine našlo na listi najlepših ostrva, zahvaljujući prelepim vodopadima, lokalnim tradicijama i očuvanju prirodnih lepota.

Ostrvo je dobilo ocenu 95,28 od 100, kao svojevrsno priznanje brojnim iskustvima i prirodnim atrakcijama koje ima da ponudi.

Prema pisanju “Lonly planeta”, najpoznatije turističke atrakcije na Javi su hram Borobodur, inače najveći budistički hram na svetu, izgrađen u devetom veku, i Jogjakarta, provincija koja je kulturni i umetnički centar Indonezije. U tom mestu se govori najčistiji javanski jezik i tu je strancima najvidljivija njihova tradicija.

Nacionalni park Bromo-Tenger-Semeru na ostrvu Java je takođe jedna od omiljenih destinacija na Javi, zbog pejzaža koji podsećaju na fotografije sa Meseca i vulkana Bromo.

A evo i koja ostrva su se našla u top 10:

1. Java, Indonezija
2. Bali, Indonezija
3. Lombok, Indonezija
4. Maldivi
5. Vaiheke ostrvo, Novi Zeland
6. Palavan, Filipini
7. Mauricijus
8. Cebu, Filipini
9. Paros, Grčka
10. Tasmanija, Australija

Source Drugi ugao

Leave A Reply

Your email address will not be published.