Predlog za nedeljni ručak: Sočne pileće lazanje (RECEPT)

0

Jednostavnost se traži vikendom.

Kako biste pripremili ovaj ukusan ručak, potrebno vam je:

  • pakovanje kora za lazanje koje se ne kuvaju
  • 200 mililitara slatke pavlake
  • 300 grama pilećeg belog mesa
  • 200 grama trapista
  • dve šargarepe
  • ulje
  • mešavina začina po želji

Priprema:

  1. Mešavinu rendane šargarepe i piletine isečene na kockice prodinstajte na blagoj vatri nekoliko minuta.
  2. Potom dodajte pavlaku i kuvajte neko vreme dok se ne zgusne.
  3. U vatrostalnu činiju koju ste prethodno nauljili poređajte jedan red kora, potom stavite fil i kečap, i tako dok ne dođete do vrha.
  4. Po vrhu izrendajte, ili poslažite trapist.
  5. Spremljen ručak prekrijte aluminijumskom folijom a potom pecite na 200 stepeni, maksimalno 45 minuta.
  6. Nakon toga, skinite foliju i vratite u rernu, kako bi se napravila korica na vrhu.
Source SK Magazin

Leave A Reply

Your email address will not be published.