Pravi dezert za nedeljno popodne: Recept za sočne mafine s jabukama

Odlični su topli, još su bolji kad se ohlade.

Potrebno je: 

  • 1 velika jabuka
  • 1 jaje
  • 80 g zobenih pahuljica (sitnijih)
  • 175 ml mleka
  • 110 g speltinog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • ¼ kašičice cimeta
  • 50 g maslaca (otopljenog)

Priprema:

1. Zagrejte mleko, dodajte zobene pahuljice, promešajte i pustite da se pahuljice dobro namoče.

2. Jabuku oljuštite i iseckajte na sitnije kockice. Maslac otopite na pari.

3. Umutite penasto jaje sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte otopljeni maslac i kratko izmiksajte. Dodajte natopljene zobene pahuljice i dobro izmešajte.

4. Dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo, solju i cimetom. Sve dobro izmešajte.

5. Na kraju umešajte naseckanu jabuku.

6. U kalup za mafine ubacite papirne alupe pa svaki napunite smesom do 2/3 i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta.

7. Pečene mafine izvadite iz rerne i ohladite. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.

Source Zadovoljna.hr

Comments are closed.