Prava prolećna poslastica: Rolat s jagodama za prave sladokusce

0

Iskoristite sezonu jagoda, koja je već počela.

Potrebno vam je:

Za testo:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike šećera

Za fil:

  • 3 dcl slatke pavlake
  • 400 grama jagoda

Priprema:

  1. Odvojte belanaca od žumanaca, pa u žumanca dodajte šećer i umutite.
  2. U drugoj posudi napravite sneg od belanaca.
  3. Naizmenično u smesu žumanaca i šećera dodajte po kašiku brašna i snega od belanaca i lagano umešajte u smesu.
  4. Ponavljajte postupak dok ne potrošite pripremljeno brašno i sneg.
  5. Plitki pleh obložite papirom za pečenje, izlijte smesu i lagano je rasporedite kašikom. Potom pecite najviše 10 minuta.
  6. Kada površina testa bude zlatna izvadite iz rerne i prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu, tako da strana na kojoj je papir bude gore.
  7. Uklonite papir, a zatim testo urolajte u krpu i pustite da se malo ohladi.
  8. Umutite slatku pavlaku mikserom u šlag.
  9. Odmotajte ohlađeno testo, premažite šlagom na koji ćete zatim poređati iseckane jagode i ponovno urrolajte.
  10. Rolat pospite šećerom u prahu ili ukrasite šlagom.
Source SK Magazin Zadovoljna.hr

Leave A Reply

Your email address will not be published.