Posni sitni kolači sa marcipanom i orasima

0

Idealna poslastica za vreme posta.

Potrebno je:

  • 100 ml vode
  • 350 gr šećera
  • 160 gr oraha
  • 160 gr keksa
  • 150 gr margarina posnog
  • malo ekstrata ruma

Fondan:

  • 250 prah šećera
  • 4 kašike vode vruće
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica soka limuna

Priprema:

U šerpu staviti šećer dodati vodu pa kad provri dodati seckan margarin. Orahe i keks samleti pa dodati u šeru. Dodati i nekoliko kapi ruma.

Sve dobro izmešati i razliti u pleh koji ste obložili pek papirom i izravnati. Ostaviti na hladnom oko 2 sata…

U dublju šerpu staviti šećer u prahu dodavati vodu i mešati dodati i sok limuna i ulje. Razliti preko ohladjenog kolača i izravnati.

Ostaviti negde na promaji jedan dan da se glazura osuši i stegne.

Seći na štangle i sladiti se…

Source Kod bake u gostima

Leave A Reply

Your email address will not be published.