Pojela je beli luk na prazan želudac, i pitala se da li je moguće da joj se ovo desilo

Naučnici su otkrili da jedenje belog luka na prazan stomak povećava njegovu efikasnost kao prirodnog antibiotika.

To se dešava zato što su bakterije otkrivene i ne mogu da se odbrane od “strašnog belog luka”.

Beli luk sadrži oko 400 aktivnih materija, bogat je vitaminima i mineralima: adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, enzimi, eterična ulja, jod, kalijum, kalcijum, selen, sumpor i fosfor.

Foto: Shutterstock

Beli luk ima dezinfekcijsko, antibakterijsko i fungicidno delovanje, uporedivo s najboljim antibioticima. Najvažniji sastojak belog luka je ahoin čiji efekt je bolji od delovanja aspirina.

Redovnom primenom podstiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni pritisak i masnoće u krvi, bolesti srca.

Odličan je antioksidant, pa štiti organizam od delovanja slobodnih radikala.

Source SK Magazin B92

Comments are closed.