Ova godina braka je najkritičnija, ako je izgurate trajaće večno

0

“I u dobru i u zlu, dok nas smrt ne rastavi!”. Iako se svi zavetuju na večnu ljubav, sve je veći broj parova koji već posle nekoliko godina zajedničnog života zaborave na ovo obećanje dato pred matičarem i Bogom.

Sigurno ste već čuli da je sedma godina braka krizna i da baš tada parovi počinju da se razdvajaju. Mnogi upravo ovu godinu nazivaju još i “zid” verujući da do tog trenutka zajednički život postaje rutina. Ovaj period dodatno mogu da iskomplikuju trzavice oko finansija, problemi sa decom i učestale rasprave oko podele kućnih poslova i obaveza.

Međutim, prema najnovijim istraživanjima koje su sproveli naučnici Univerziteta u Juti krizna godina braka je zapravo deseta. U istraživanju je učestvovalo više od 2.000 žena rođenih između 1957. i 1964. godine, a sve su bile u braku 30 i više godina.

Primećeno je da se u dve trećine brakova ponavljao isti obrazac – parovi su prvo uživali u sreći, da bi potom zadovoljstvo počelo da opada. Vrhunac razilaženja događa se u desetoj godini, piše sajt Krstarica.

Najveći razlog za to je, smatraju stručnjaci, nezadovoljstvo žene, koja puca pod poslovnim i porodičnim obavezama.

Ako parovi prežive tu desetu godinu braka čeka dug, srećan i stabilan brak.

Source SK Magazin

Leave A Reply

Your email address will not be published.