Ova četiri znaka morate prepoznati na prvom sastanku da biste znali na čemu ste

0

Ovo su najčešći znakovi koje doživljavaju osobe na prvom sastanku i zato je potrebno da znate da ih prepoznate.

Naginjanje napred

Najverovatnije ćete na prvom sastanku sedeti jedan nasuprot drugome, a ako primetite da se osoba preko puta vas naginje napred, to je znak da je zanimate i da želi da zna više o vama. Probudili ste interes kod te osobe i na ovaj način vam indirektno pokazuje da je zanimate, pojašnjava za Huffington Post stručnjak za govor tela i psihoterapeut Pol Hokemajer.

Kontakt očima

Kontakt očima učvrstiće vezu između dvoje ljudi. U istraživanju sprovedenom 1987, psiholog Artur pitao je strance 36 pitanja o njihovoj ličnosti, a četiri minuta su gledali u oči potpunog stranca. Povezanost među njima je bila očigledna, a jedan par se nakon šest meseci i venčao. Stoga, pratite imate li kontakt očima ili osoba preko puta vas radije gleda okolo.

Foto: Shutterstock

Okretanje u smeru od vas

Kada vam je neto drag i želite intenzivniji odnos s tom osobom, dodirivaćete se ramenima, kolenima, stopalima, biti okrenuti jedno prema drugom. Ali, ako osećate suprotno, i ponašanje će biti suprotno, tvrdi stručnjak za govor tela i forenzičarka Lisa Mičel.

Položaj stopala

I stopala mogu otkriti ono što se možda intenzivno pitate, ako vam se ososba s kojom ste bili na sastanku, svidela. Spustite pogled ispod stola i otkrijte u kom smeru su stopala te osobe okrenuta. Ako su prema vama i prema “unutra”, to je znak da se i vi toj osobi sviđate. Ako su stopala okrenuta prema vratima, to je loša vest za vas jer je to znak da je ta osoba u položaju “spremna za beg”. Ili barem odlazak.

Source Večernji SKMagazin

Leave A Reply

Your email address will not be published.