Ofarbana jaja vam stoje od petka? Evo kako možete da ih iskoristite

0

Ako ste ofarbali jaja u petak, već i sami znate da ona ne mogu dugo da stoje. Najkasnije ofarbana jaja treba da se pojedu do utorka, srede.

Za vas imamo nekoliko predloga kako možete da ih iskoristite:

Rotkvica salata s jajima

Potrebno:

  • dve veze rotkvica
  • jedan mladi luk
  • 4-5 tvrdo kuvanih jaja
  • 200 ml kisele pavlake
  • so
  • biber
  • začini

Foto: Shutterstock

Rotkvice narezati na kolutiće, belanca na kockice, luk na parčiće.

Žumanca isitniti i pomešati sa pavlakom i začinima. Može da bude ceo obrok sa prepečenim hlebom, ili dodatak mesu.

Mimoza salata

Potrebno:

  • 150 g šunke
  • 150 g kačkavalja
  • 3 jajeta barena
  • 1 kisela pavlaka
  • 2 veća barena krompira
  • 150 g majoneza

Foto: Shutterstock

Krompir obarite u ljusci, oljuštite i onda izrendajte. Posolite i pobiberite. Ređajte po red rendane šunke, rendanog krompira, kačkavalja i jaja. A između, svaki sloj premažite mešavinom majoneza i pavlake. Ukrasite rendanim jajima.

Punjena jaja

Preostala jaja možete i napuniti i to tako što ćete žumance pomešati s nekim od sledećih sastojaka.

Foto: Shutterstock

Kombinacija 1: malo majoneza, senfa i seckane šunke

Kombinacija 2: malo pavlake ili sremskog sira, sitno seckane maslinke

Kombinacija 3: sitno seckani kiseli krastavčići, čajna kobasica, pomešano s krem sirom i peršunom.

Kupus salata s jajima

Potrebno:

  • svež kupus
  • 4 kuvana jajeta
  • 150 g jabuka
  • 100 g crnih ili zelenih maslina
  • balzamiko sirće
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • malo kima

Foto: Shutterstock

Kupus iseći na što tanje rezance, jaja na kolutove, jabuke na kockice a masline na režnjiće. Od sirćeta, ulja, soli i kima napraviti dresing za salatu i time preliti masu.

Source SK magazin

Leave A Reply

Your email address will not be published.