Od sada u 17 gradova i opština u Srbiji prijava dece u vrtiće preko interneta

Ove godine prijava deteta u predškolsku ustanovu putem nacionalnog Portala eUprava je omogućena u 17 gradova i opština Srbije, saopštila je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Kako se navodi, ranijih godina je ova usluga bila dostupna u Beogradu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu, a od ove godine roditelji imaju mogućnost da na lak način, bez odlaska na šalter, zahvaljujući potpuno elektronskoj usluzi eVrtić obave elektronsku prijavu deteta u još 13 gradova i opština u Srbiji.

Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem online obrasca na Portalu eUprava, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se podaci pribavljaju automatski.

Tokom aprila lakši, brži, potpuno elektronski i besplatan način prijave deteta putem usluge eVrtić biće dostupan za građane Inđije, Smedereva, Beograda, Kragujevca, Beočina, Novog Sada, Kikinde i Svilajnca, a tokom maja i za građane Zrenjanina, Jagodine, Iriga, Sremske Mitrovice, Sombora, Šapca, Vršca, Kruševca, Žablja i Sokobanje, dodaje se u saopštenju.

Source RTS

Comments are closed.