Objavljene nominacije za nagrade Bafta, Olivija Kolman i “Favourite” vode

Film sa Olivijom Kolman u glavnoj ulozi, “The Favourite”, sa 12 nominacija, vodi u trci za ovogodišnju nagradu Bafta.

Ona je samo dan ranije osvojila Zlatni globus za ulogu kraljice Ane u ovoj istorijskoj drami-komediji.

Filmsko ostvarenje grčkog reditelja, Jorgosa Lantimosa, stoji na čelu liste na kojoj se nalaze i Boemska rapsodija, Zvezda je rođena, First Man i Rim, sa po sedam nominacija.

Stiv Kugan, Kristijan Bejl, Kler Foj, Rejčel Vajs i Ričard E. Grant su takođe nominovani za ovo prestižno britansko priznanje.

The Favourite je jedini film koji je nominovan u obe kategorije: za najbolji film i najbolji britanski film.

Takođe, dokazao je svoj uspeh i na blagajnama, zaradivši u prvoj nedelji prikazivanja u Ujedinjenom kraljevstvu i Irskoj četiri miliona funti.

Olivija Kolman je nominovana za najbolju žensku glavnu uloga, dok su njene koleginice, Rejčel Vajs i Ema Stoun, koje se u filmu bore za kraljičinu ljubav, obe nominovane za najbolju žensku sporednu ulogu.

Rami Malek je druga zvezda koja se može nadati da će Zlatnom globusu moći da pridruži i Baftino priznanje.

Nominovan je za ulogu legendarnog vođe grupe „Kvin“, Fredija Merkjurija, u filmu Boemska rapsodija, koji je takođe nominovan i za nagradu najbolji britanski film.

Iznenađenje na spisku nominovanih predstavlja Stiv Kugan za ulogu Stena Laurela u filmu “Stan & Ollie”, koji govori o poslednjoj britanskoj turneji legendarnog komičarskog para, Stanlija i Olija.

Kugan je do sada osvojio osam Bafta nagrada, ali nijednu za ulogu u filmu.

Džoana Lumni će i ove godine biti voditeljka ceremonije dodele nagrade Bafta u londonskom Rojal Albert holu, 10. februara 2019.godine.

Source RTS

Comments are closed.