Nestvarno ukusna: Čorba od cvekle i šargarepe

0

Cvekla se smatra povrćem koje blagotovorno deluje na našu krvnu sliku.

Potrebno je:

  • 2 kuvane cvekle
  • 2 kuvane šargarepe
  • 1 veći kuvani krompir
  • 1 mladi crni luk ili praziluk
  • 2-3 čena belog luka
  • soli, malo ulja
  • 1 kašika pavlake (može i bez toga)
  • malo kuvane supe ili čiste vode koja je provrela

Priprema:

Mladi luk iseći sitno i propržiti na ulju. Skuvati cveklu, šargarepu i krompir pa staviti u blender i dodati beli luk i pržen luk te sipati malo supe. Sve izblendati. Sipati u činiju pa ako je jako gusta dodati još supe. Može i čista kuvana voda.

Posolite i dodajte punu kašiku pavlake i izmešajte.

Vaša čorba je gotova.

Ukoliko želite da ovo jelo bude posno, izbacite pavlaku.

Source B92

Leave A Reply

Your email address will not be published.