Ne bacajte ostatke hrane: Tri ruska specijaliteta koje možete napraviti od onoga što se ne pojede (RECEPT)

0

U ruskoj kulturi, tokom 18. i 19. veka hrana se nije bacala, već se čuvala do momenta kada je moguće ponovo je iskoristiti. Ova tri recepta idealna su za brzinski ručak ukoliko u frižideru već imate ostatke hrane “juče”.

Soljanka

Za klasičnu rusku čorbu potrebno vam je meso, krastavac i masline. Dodajte svemu tome nekoliko kriški limuna, paradajz sos i imaćete, verovali ili ne – ukusnu brzinski čorbu.

Foto: Shutterstock

Bilo da u fružideru imate šunku, kobasice, piletinu ili bilo koje drugo meso, imate sve što vam je potrebno za ovo ukusno jelo. U celu kombinaciju možete dodati i kašiku, dve kajaka kada servirate.

Zapekanka

Ovo jelo najsličnije je našoj musaki ili zapečenim makaronama sa sirom. Za ovo jelo biće vam potrebno najviše 20 minuta, a od sastojaka možete ubaciti krompir ili pastu koja vam je ostala od jučerašnjeg ručka.
U vatrostalnu činiju ubacite polovinu krompira ili paste, zatim dodajte kolutove crvenog luka, a preko toga narendajte kačkavalj.

Foto: Shutterstock

Nakon toga, dodajte drugu polovinu paste (ili krompira), pa preko ponovo naredajte sir. Razbijte na celu smesu dva jajeta, i stavite u rernu na 180 stepeni da se zapeče, ne duže od 20. minuta.

Slatke pirinčane kuglice

Imate pirinač koji vam je ostao od jučerašnjeg ručka? Možete napraviti ukusan desert. Pomešajte pirinač, malo švapskog sira, jedno jaje, četiri kašike šećera, četiri kašike brašna i vanilin šećer.

Foto: Shutterstock

Smesu formirajte u kuglice, a potom ih pecite na ulju, kao što biste pekli prženice. Po želji, možete ih služiti zajedno sa suvim grožđem i prah šećerom.

Source SK Magazin

Leave A Reply

Your email address will not be published.