Iznenadite goste večeras sočnom čokoladnom tortom s makom koja se pravi za samo sat vremena

0

Spremite se, jer će nestati za tren koliko je dobra!

Potrebno vam je:

  • 6 jaja
  • 150 grama šećera
  • 200 grama čokolade za kuvanje
  • 150 grama maslaca
  • 1 jabuka
  • 200 grama mlevenog maka

Za glazuru:

  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • dve kasike ulja
  • pekmez od višnje

Priprema:

  1. Maslac i čokoladu otopite na pari, pa ostavite da malo ohladi.
  2. Pomešajte zumaca i šećer pa ih penasto umutite.
  3. Dodajte otopljenu čokoladu i maslac, mak i izrendanu jabuku pa sve zajedno umutite.
  4. Belancima dodajte prstohvat soli i umutite čvrst sneg.
  5. Dodajte sneg od belanaca u zumanca pa sve zajedno umutite.
  6. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.
  7. Ohlađenu tortu premažite prvo džemom, a potom i rastopljenom čokoladom s malo ulja.

Uživajte!

 

 

Source SK Magazin

Leave A Reply

Your email address will not be published.