Gugl gasi svoju društvenu mrežu 2. aprila

0

Nakon brojnih sigurnosnih propusta, “Gugl“ je najavio da će ugasiti društvenu mrežu „Gugl+“ početkom aprila ove godine, pošto je otkrivena greška zbog koje je ugroženo 52,5 miliona korisnika.

Tehnološki gigant i zvanično je objavio da mreža Gugl+ (Google+) posle 2. aprila neće postojati, što znači da će tada prestati da postoje i svi profili i stranice. „Gugl“ je detaljno opisao korake koje će prethoditi tome.

Počev od 4. februara, korisnici neće biti u mogućnost da kreiraju nove profile, stranice, zajednice i događaje.

Kompanija će danas staviti i tačku na mogućnost korišćenja mreže za komentarisanje na Blogeru, iako će druge platforme imati vremena to da učine do 7. marta.

Tokom narednih nekoliko nedelja, tasteri za prijavljivanje putem mreže Gugl+ prestaće da rade i biće zamenjeni tasterima za prijavljivanje putem „Gugla“, u nekim slučajevima.

Kod onih zajednica koje su sakupile mnogo zanimljivih i važnih podataka, kompanija će moderatorima dati priliku da ih preuzmu početkom marta.

Međutim, Gugl+ za korisnike servisa G Suite i dalje će raditi. Uskoro bi trebalo da dobije i novi izgled i nove funkcije.

Source RTS

Leave A Reply

Your email address will not be published.