Gardijan: Beograd jedna od pet u najboljih prolećnih destinacija

0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je britanski list „Gardijan“ objavio pet destinacija u Evropi koje treba posetiti, a jedna od njih je Beograd.

Vesić je novinarima u Starom dvoru rekao da to pokazuje koliko se Beograd menja i napreduje.

Naveo je da Gardijan piše da je Beograd značajno ojačao svoju kulturnu ponudu, odnosno da su ponovo otvorena dva muzeja – Muzej savremene umetnosti i Narodni muzej.

Ti muzeji su bili zatvoreni desetak godina unazad i Aleksandar Vučić je prilikom izbora za premijera 2014. godine bio prvi premijer koji je u svoj program stavio da će ti muzeji biti obnovljeni i otvoreni“, naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, plan je da se, između ostalog, i stara električna centrala na Dorćolu pretvori u Muzej Nikole Tesle.

„Imamo čitav niz planova kada je u pitanju kultura, tako da se nadam da će biti još ovakvih tekstova o Beogradu“, dodao je Vesić.

Vesić je danas u Starom dvoru prisustvovao otvaranju izložbe 25 radova koji su učestvovali na nedavno završenom međunarodnom urbanističko-arhitektonskom konkursu za područje Savskog trga i skvera na uglu Karađorđeve i Travničke ulice, među kojima je i pobedničko rešenje autorskog tima iz Madrida.

Source RTS

Leave A Reply

Your email address will not be published.