Domaći majonez bez jaja

Postoji nekoliko varijanti, a mi vam donosimo dve za koje većina trvdi da su najbolje.

Potrebno vam je:

150 ml mleka
300 ml ulja
kašičica senfa
ravna kašičica soli
jedna i po kašičica sečera

dve kašike soka od limuna

Priprema:

U veliku teglu sipajte mleko, ulje, so, šećer i senf. Smesu mutite štapnim mikserom. Dodajte sok od limuna i kada ga smesa upije, prekinite mućenje.

Foto: Pixabay

Domaći majonez možete napraviti i koristeći beli pasulj kao glavni sastojak.

Potrebno vam je:

1,5 šolja belog pasulja iz konzerve

2 kašike ulja

1 limun, sok i korica

so
gaza za ceđenje

Priprema:

Pasulj iscedite i sameljite u blenderu. Pire od pasulja procediti kroz gazu. Smesu sipate u šerpu, dodate ulje, sok od limuna i limunovu koru. Potrebno je da mešate smesu 10 minuta na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne.

Source SK Magazin

Comments are closed.