Brzo i lako: Zapečena junetina sa paprikom

0

Ako su vam dosadile faširane šnicle i punjene tikvice, evo ideje za ukusan i brz ručak sa mlevenim junećim mesom.

Potrebno vam je desetak minuta da ga “složite” u pleh, a onda samo treba da sačekate da se ispeče.

Sastojci:

  • Dve paprike oprane i iseckane na kockice
  • Pola kilograma mlevene junetine
  • Glavica crnog luka, sitno iseckanog
  • Jedan čen belog luka, sitno iseckan
  • Malo ulja
  • Dve šolje goveđe supe (iz kocke)
  • 250 mililitara pirea od paradajza
  • Šoljica pirinča, nekuvanog
  • Suvi začin od povrća
  • Mirođija
  • 150 grama izrendane mocarele ili drugog tvrdog sira

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Na malo ulja izdinstajte crni luk, pa dodajte papriku isečenu na kockice i disntajte još dva-tri minuta.

Za sos, pomešajte supu iz kocke, pire od paradajza, začine i beli luk.

U vatrostalnu posudu stavite meso, dodajte pirinač i povrće i pomešajte, meso izgnječite viljuškom, da bude rastresito. Zatim sve zalijte sosom i izgnječite viljuškom još malo. Pecite 35 minuta, zatim pospite rendanim sirom i pecite još petnaestak minuta.

 

Source Mondo

Leave A Reply

Your email address will not be published.