Bez njih slavska trpeza nije potpuna: Vanilice, kolači za sva vremena (RECEPT)

0

Ukus detinjstva.

Potrebno je:

250 grama masti
4 kašike šećera
1 jaje
2 žumanceta
500 grama brašna
limun
2-3 kašike džema od kajsija
kesica vanilin šećera
šećer u prahu
Priprema:

Umutite šećer, mast i jaja.
Dodajte brašno, isceđen sok iz jednog limuna i izrendanu koru.
Testo dobro umesiti, pa razvući koru debljine jednog prsta.
Vanilice vaditi čašicom za rakiju pa ređati u podmazanu tepsiju.
Peći u zagrejanoj rerni, ali paziti da ostanu bele.
Po dve pečene vanilice spajati džemom i tople ih uvaljati u prah i vanilin šećer.

Ekstra savet: Vanilice će biti sočnije ako odstoje dva dana.

Izvor:skmagazin.rs

Source SK Magazin

Leave A Reply

Your email address will not be published.